Dusty Sailor Three Brothers Bamboe Sokken op een zeilboot

Our Story

ETHISCH & ESTHETISCH

Three Brothers heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Daarnaast vinden we het ook belangrijk om je er goed uit te laten zien. Met dit in ons achterhoofd hebben wij onze collectie bamboe sokken ontworpen. Benieuwd naar de voordelen? Lees dan verder.

Olive Green Three Brothers Bamboe Sokken achter een grasmaaier
Cherry Blossom Three Brothers Roze Bamboe Sokken

JE ECOLOGISCHE VOETAFDRUK

Bamboe heeft veel goede eigenschappen. Het groeit razendsnel en heeft hiervoor weinig water nodig. De wortels houden dit namelijk heel goed vast. Veel beter dan bijvoorbeeld de wortels van katoen. Ook voorkomen de wortels van bamboe erosie in de grond. Er hoeft niet geïrrigeerd te worden en er zijn geen tractoren nodig om het land te bewerken.

Daarnaast worden er geen pesticiden of kunstmest gebruikt. Bamboe haalt ook nog eens veel meer schadelijke stoffen, zoals CO2, uit de lucht dan bomen doen.

JE EIGEN VOETAFDRUK

Naast dat onze bamboe sokken buitengewoon zacht aanvoelen, zorgt de textuur van de stof ervoor dat warmte beter gereguleerd kan worden, neemt de stof beter vocht op en worden geurtjes geneutraliseerd door de antibacteriële werking van bamboe.

Navy Stripes Three Brothers Bamboe Sokken onder een pak met nette schoenen
Verbrande boom met daarvoor een jonge nieuwe boom
Grote bos bamboe met een man ervoor

1 PAAR = 1 BOOM

Per verkocht paar sokken planten we bamboe of een boom terug de natuur in. Op deze manier compenseren we voor het materiaal dat we gebruiken en helpen we een handje bij het tegengaan van de klimaatverandering.

OVERTUIGD? BEKIJK DAN ONZE SOKKEN!