Duurzaamheid

Hoezo zijn jullie sokken milieuvriendelijk?

Bamboe heeft veel eigenschappen die ervoor zorgen dat het een zeer duurzaam materiaal is:

  • Tijdens het groeien verbruikt bamboe slechts 1/3 hoeveelheid water van wat bijvoorbeeld katoen nodig heeft.
  • Irrigatie is zelfs helemaal niet nodig, omdat bamboe heel goed is in het vasthouden van regenwater. Door deze eigenschap is het dé oplossing tegen erosie.
  • Bamboe heeft geen kunstmest of giftige stoffen, zoals pesticiden, nodig om te groeien. 
  • Bamboe absorbeert meer dan 4x zoveel CO2 als dat bomen doen.
  • Bamboe hoef je niet steeds te herplanten. Ook na het afknippen groeit de plant nog makkelijk meerdere centimeters per dag. Hierdoor kan er op een even groot stuk land tot wel 10x meer bamboe geoogst worden dan katoen. 

 

Verzenden jullie ook duurzaam? 

Uiteraard! Wij vinden verzendmaterialen gemaakt van single-use plastic niet meer van deze tijd. Daarom kan je jouw bestelling verwachten in verpakkingsmateriaal bestaande uit gerecycled karton. Wij proberen ons verbruik te compenseren door alle materialen die we gebruiken met bomen & bamboe terug de natuur in te planten.   

 

Jullie zeggen bomen en bamboe te planten, hoe zit dat?

Dat klopt! Wij werken bij Three Brothers volgens het One Pair = One Tree model. Dit houdt in dat voor elk paar sokken dat wij verkopen er een (bamboe)boom terug te natuur in wordt geplant. Nou zijn wij ervaren op het gebied van sokken maken, maar het planten laten wij toch echt liever over aan de experts. In samenwerking met onetreeplanted zorgen wij er dan ook voor dat in landen overal op de wereld nieuwe bossen komen te staan.

 

Hoe worden jullie sokken gemaakt?

Nadat de bamboe geoogst is wordt het bewerkt tot bamboeviscose. Ook al zijn we erg tevreden met de duurzame manier waarop onze bamboe wordt verkregen, willen we ten alle tijden zo kritisch en transparant mogelijk blijven. Het proces waaruit bamboe viscose ontstaat is ten slotte een chemisch proces waar nog verbetering in zit. Door nauw in contact te staan met onze fabrieken zal deze techniek zich alsmaar verbeteren en zal ook de laatste stap in het proces op de meest duurzame en eerlijke manier worden uitgevoerd.